top of page
csm_RivieraPool_Ancona_JEG_03_eci_Rivier

WATERBEHANDELING

De behandeling van uw zwembadwater is van groot belang om zorgeloos te kunnen genieten. Gaat u  voor een waterbehandeling die u zelf uitvoert of u kiest voor een waterbehandeling die volledig geautomatiseerd is? Op basis van onze ervaring helpen we u met de juiste keuze.

csm_LINEAR_ROS_LIN_02_3050a89948.jpg

De behandeling van uw zwembadwater is van groot belang om zorgeloos te kunnen genieten. Gaat u  voor een waterbehandeling die u zelf uitvoert of u kiest voor een waterbehandeling die volledig geautomatiseerd is? Op basis van onze ervaring helpen we u met de juiste keuze.
 

Bij elk type waterbehandeling voorzien wij ook steeds een gebruiksvriendelijke zandfilter. Dergelijke filter is de beste keuze om vuildeeltjes uit uw zwembadwater te filteren. Wanneer het water (manueel of automatisch) met chloor of met een alternatieve methode behandeld is, moeten afgedode algen en bacteriën nog uit het water verwijderd worden.

Hiervoor is een zandfilter de meest betrouwbare en onderhoudsvriendelijke oplossing.

Wij helpen u graag met de juiste keuze van uw zwembadfilter. Een voldoende grote filter is van het grootste belang zodat de filtersnelheid binnen in de filter zo laag mogelijk wordt. Dat geeft de grootste garantie op kristalhelder water.

Via een manuele of automatisch gestuurde zesweg kraan wordt het water door het zandbed van boven naar onder geperst. Dit zorgt er voor dat de vuildeeltjes achter blijven en zich vasthechten aan het filtermedium. De uitkomst is zeer fijn gefilterd water, vrij is van organisch materiaal, algen en bacteriën.

Wij kiezen er steeds voor om onze zandfilters te vullen met glasparels, een veel duurzamere vulling dan het traditionele filterzand. De glasparels hebben een levenslange werking waardoor er we jaarlijks geknoei met het vernieuwen van het zand voorkomen. Eveneens voorkomen we kanaalvorming, een risico in het zandbed.

Voor helder zwembadwater kan u op ons rekenen.

csm_Ancona_HES_KOE_015_eci_5635f77bba.jp

Waterbehandeling met chloor

Het meest gekende systeem van waterbehandeling is Chloor. Bij de opstart van uw zwembad staan wij u bij en zorgen voor een goede begeleiding en duidelijke uitleg.

Chloor

Manuele ontsmetting

Bij deze vorm van ontsmetting kiest u er voor om manueel chloortabletten te plaatsen in een vlotter.
 

Het is een aanrader om wekelijks de waarden (vrije-chloor, pH) te meten. Op basis van de metingen kan u opvolgen of uw water dan voldoende ontsmet is. De betrouwbaarheid van deze methode hangt af van de stiptheid en de correctheid waarmee u met uw water(ontsmetting) omgaat.
 

Een betrouwbare meetkit maakt deel uit van opstartpakket. Hiermee kan u zelf op een eenvoudige manier de waarden van chloor, pH, hardheid… meten. Op basis van de meetresultaten kan u bijsturen en waterbehandelingsmiddelen toevoegen afhankelijk van uw volume zwembadwater.

Automatische ontsmetting

Bij deze vorm van ontsmetting proberen we u maximaal te ontzorgen. Door een automatische en betrouwbare meet- en regelinstallatie te installeren kan u heel wat (zorgen) besparen.
 

Dit mechanisch systeem zorgt voor een permanente monitoring van de kwaliteit van uw water. Op basis hiervan gaat het systeem beslissen om de waterkwaliteit bijsturen.
 

U dient dus niet zelf wekelijks op te volgen wat u een tijdsbesparing oplevert. Eveneens worden de hoeveelheden waterbehandelingsmiddel automatisch, aan de hand van doseerpompen, aangepast wat zorgt voor een grote betrouwbaarheid. Zo kan u steeds maximaal genieten van uw zwembad met proper helder water.
 

Dankzij het systeem van automatische ontsmetting voorkomt u grote schommelingen in chloorgehaltes. Dat resulteert in aangenaam, proper zwemwater met minder irritaties en veel minder zwembadgeur in vergelijking met manuele waterbehandeling.

Elektrolyse

Waterbehandeling met elektrolyse

Uw zwembadwater behandelen kan ook op een andere, natuurlijke, manier zonder toevoeging van chloor. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier is elektrolyse. Door het elektrolysetoestel hoeft u geen chloor toe te voegen aan uw zwembadwater.

Waterontsmetting via het systeem van elektrolyse gebeurt op basis van toegevoegd zout in uw zwembadwater. Elektrolyse zorgt voor de splitsing van het zout waardoor er (minimaal) vrije chloor wordt aangemaakt. Dit innovatieve systeem zorgt voor zacht en aangenaam zwemwater, met een geringe hoeveelheid aan vrije chloor.
 

Het zoutgehalte nodig om het systeem draaiende te houden is vele malen lager dan het gehalte zout in zeewater. Hierdoor is het zoutgehalte in dit zwemwater haast niet waarneembaar voor de zwemmer.
 

Nadeel is dat dit een duurdere installatie is in vergelijking met een installatie voor chloordosering. Een ander nadeel is dat zout metalen onderdelen kan aantasten. Maar bij het ontwerp en de bouw van uw zwembad kan hier rekening mee gehouden worden.
 

Het voordeel is dat u geen gedoe heeft met meten en doseren en niet hoeft te zeulen met allerlei producten om uw water proper te houden. Eén tot twee maal per jaar toevoegen van de benodigde hoeveelheid zwembadzout is genoeg om een heel jaar zorgeloos te genieten van proper water.
 

Dit systeem is uitermate geschikt voor zij die voor een net wat betere én een meer ecologische waterkwaliteit wil gaan. Voor zij die zorgeloos willen genieten van hun zwembad met een minimum aan onderhoud.

csm_Ancona_HES_KOE_015_eci_5635f77bba.jp
bottom of page